Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΔ.Ε. 11 ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ                                                              Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Από όλα τα ζώα του αγρού που είχε δημιουργήσει ο Κύριος ο Θεός, το φίδι ήταν το πιο πανούργο. Είπε λοιπόν το φίδι στη γυναίκα: «Αλήθεια είπε ο Θεός να μη φάτε από κανένα δέντρο του κήπου;». Η γυναίκα του απάντησε: «Μπορούμε να φάμε καρπούς απ΄ όλα τα δέντρα, εκτός από κείνο που βρίσκεται στη μέση του κήπου.   Ο Θεός είπε να μη φάμε τον καρπό του, ούτε καν να το αγγίξουμε, για να μη πεθάνουμε». Τότε το φίδι είπε στη γυναίκα: «Όχι βέβαια! Δε θα πεθάνετε. Ξέρει όμως ο Θεός ότι, την ημέρα που θα φάτε απ’ αυτό, θα ανοίξουν τα μάτια σας και θα γίνετε σαν θεοί και θα γνωρίζετε το καλό και το κακό».
Η γυναίκα είδε ότι οι καρποί του δέντρου ήταν εύγευστοι, ελκυστικοί και ξεσήκωναν την επιθυμία για την απόκτηση της γνώσης. Πήρε λοιπόν από τους καρπούς του κι έφαγε· έδωσε και στον άνδρα της, που ήταν μαζί της, κι έφαγε κι αυτός. Τότε άνοιξαν τα μάτια και των δύο και κατάλαβαν ότι ήταν γυμνοί. Έραψαν λοιπόν φύλλα συκιάς και έφτιαξαν καλύμματα για να σκεπάσουν τη γύμνια τους.
                                                                                                          (Γεν. 3 , 1-7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: